logo

opbouwvijfolifantenVijf olifanten is ontwikkeld voor de coaching van groepen begeleiders/ en leerkrachten. Je kunt Vijf olifanten ook gebruiken voor individuele coaching. Je zult als coach dan zelf een aantal aanpassingen moeten doen. Zeker voor ervaren coaches zal dat geen probleem zijn.

 

Videofeedback

Centraal in de methode staat videofeedback. Samen met jou leert de begeleider kijken naar videobeelden en bespreekt wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Deze videofeedback is waarden-gestuurd: als coach geef je feedback op basis van kennis over wat van belang is in het contact. Download hier het feedbackformulier.

 

Bouwstenen
4

Je gaat de videofeedback combineren met een aantal bouwstenen. Er is één voorbereidende bouwsteen. Hierin komt de inleidende theorie over contact naar voren en geef je praktische handvatten voor het maken en onderhouden van contact. Deze bouwsteen gaat vooraf aan de video-feedback. Daarnaast maak je gebruik van een aantal verdiepende bouwstenen. Deze bouwstenen helpen je om met de begeleider dieper in te gaan op contact en hem te laten reflecteren op zijn eigen rol en emoties. Videofeedback en de verdiepende bouwstenen wisselen elkaar af. Jij als coach bepaalt het tempo en de volgorde.

 

Vastgelopen situaties

Vijf olifanten richt zich op het verbeteren van contact. Door een gestructureerde coachings-aanpak kan gelukkig vaak worden voorkomen dat situaties escaleren en het contact met een cliënt vastloopt. Maar wat als het tóch mis gaat en het contact wel ernstig vastloopt? Ook dan heb je als coach een essentiële rol. Vijf olifanten biedt ook voor deze situaties handvatten en werkvormen. 

 

 


 

Het belang van contact

50 module2

Contact is de basis van gehechtheid, van basisvertrouwen in de belangrijke mensen om je heen. Het vertrouwen dat de ander je zal troosten bij verdriet of je zal helpen als je pijn hebt. Contact is nodig om je mens te voelen. Lees verder →

 

Voor contact-coaches

50 module3

Vijf olifanten is voor professionals (zoals contact-coaches, gedragskundigen, logopedisten of ervaren begeleiders) die verantwoordelijk zijn voor de coaching van EVMB-begeleiders en –leerkrachten. 
Lees verder →

 

Zo werkt Vijf olifanten

50 module1

Centraal in de methode staat videofeedback. Samen met jou leert de begeleider kijken naar videobeelden. Je bespreekt wat goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Deze videofeedback is waarden-gestuurd. 
Lees verder →